LAPSET JA NUORET

Diabetesmessuilla on lauantaina ohjelmaa myös lapsille ja nuorille. Pieni Sali -luentotilan juontajana häärii Putous-ohjelmastakin tuttu näyttelijä Essi Hellén. Essi avaa päivän klo 9:50 Pieni Sali -luentotilassa.

Vita&Mini -lastenteatteriesityksessä seikkaillaan itselle hyvää tekevien asioiden parissa.

Diabetesliiton nuorisotoimikunta ja Nuorten Diabetesyhdistys ovat molempina messupäivinä tavattavissa Diabetesliitto-maailmassa.

#siniranne –kampanjaan voit tutustua Diabetesliiton nuorisoimikunnan pisteellä Diabetesliitto-maailmassa. Mukana myös nuorten verkkojulkaisu Inspis. Inspiksen toimittaja Elina Luoma on mukana messuilla. Tule juttelemaan, kerro juttuvinkkisi ja valmistaudu tämän vuoden #siniranne –kampanjaan joka huipentuu jälleen Maailman Diabetespäivänä 14. marraskuuta.

AIKATAULULapsiparkki

KLO

9:45 Tietoiskulava, näyttelyalue, Sorsapuistosali
Räppäri Miquel P. esiintyy

9:50 Pieni Sali
Päivän avaus, Essi Hellen

10:30-11:00 Duetto 1
Vita&Mini -lastenteatteri
KATSO LISÄTIETOJA >>

11:10-11:30 Pieni Sali
Hypokoiranäytös

13:00 Duetto 2
Hypohunduppvisning (Hypokoiranäytös ruotsiksi)

13:30 Tietoiskulava, näyttelyalue, Sorsapuistosali
Räppäri Miquel P. esiintyy

14:50-16:20 Duetto 2
Rap-lyriikkapaja
KATSO LISÄTIETOJA >>


VITA & MINI

AIKA: LA, klo 10.30-11.00
PAIKKA: Duetto 1, Tamperetalo

Vita & Mini on lastenteatteriesitys, joka käsittelee omaan terveyteen vaikuttamista kahden hauskan hahmon avulla. Mitä tapahtuu, jos pelaa liikaa? Karkit vai kasvikset, kumpi valita? Millainen liikkuja minä olen, entä kaverini?

Vita ja Mini ovat tarinassa lapsia, jotka tutustuvat toisiinsa leikkipaikalla ja ystävystyvät. Vita tykkää pelata tabletilla paljon ja Mini houkuttelee häntä mielikuvitusleikkeihin. Tästä alkaa seikkailu, jossa  käsitellään pelaamisen, ystävyyden, yhdessä syömisen ja liikkumisen teemoja lasten kanssa. Esityksen kohdeikä on 5-10v lapset, mutta esitys sopii pienemmillekin lapsille eikä se ole pelottava. Tavoitteena on herätellä keskustelua perheissä ja lapsiryhmissä siitä mikä tekee minulle hyvää.

Vita & Mini DiabetesmessuillaVita & Mini Diabetesmessuilla

Esityksen on suunnitellut ja käsikirjoittanut yhteistyössä Neuvokas perhe (Suomen Sydänliitto, Yksi elämä) ja draamapedagogien DOT ry työryhmä. Näyttelijät ovat Helena Laxen ja Miki Garam.

Vita & Mini –kokonaisuuteen kuuluu esityksen ohella myös tehtäviä perheille, joiden avulla voi pohtia oman perheen ruutuaikaa, yhdessäsyömisen- ja liikkumisen tapoja. Tehtäviä on saatavilla esityksen jälkeen Diabetes 2016 -messujen Toiminnallisissa tuokioissa (Sopraano, 2. krs).


RAP-LYRIIKKAPAJA

AIKA: LA 24.9.2016, klo 14.50-16.20
PAIKKA: Duetto 2, 2. krs, (kts. KARTTA), Tamperetalo

Diabetesmessuilla järjestetään rap-lyriikkapaja, jossa tehdään omia rap-biisejä ryhmissä. Työpaja on suunnattu 13-17-vuotiaille. Lyriikkapajassa on mukana nuori diabeetikko, räppäri Miquel P sekä Diabetesliiton nuorisotoimikunta. Miquelista voit lukea lisää Inspiksestä.

 MiikkaAurala_kuvaajaElinaLuoma

ILMOITTAUTUMINEN
Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan liittyä voi mukaan paikanpäällä. Mukaan mahtuu parikymmentä nopeinta.

JÄRJESTÄJÄ
Sanataideyhdistys Yöstäjä


 SIVUN ALKUUN ^^