Vita & Mini -lastenteatteri

AIKA: Lauantaina, klo 10.30-11.00
PAIKKA: Tamperetalo, Duetto 1

Vita & Mini on lastenteatteriesitys, joka käsittelee omaan terveyteen vaikuttamista kahden hauskan hahmon avulla. Mitä tapahtuu, jos pelaa liikaa? Karkit vai kasvikset, kumpi valita? Millainen liikkuja minä olen, entä kaverini?

TV2:n Pikku-Kakkonen tulee myös paikalle kuvaamaan esityksen.

Vita ja Mini ovat tarinassa lapsia, jotka tutustuvat toisiinsa leikkipaikalla ja ystävystyvät. Vita tykkää pelata tabletilla paljon ja Mini houkuttelee häntä mielikuvitusleikkeihin. Tästä alkaa seikkailu, jossa  käsitellään pelaamisen, ystävyyden, yhdessä syömisen ja liikkumisen teemoja lasten kanssa. Esityksen kohdeikä on 5-10v lapset, mutta esitys sopii pienemmillekin lapsille eikä se ole pelottava. Tavoitteena on herätellä keskustelua perheissä ja lapsiryhmissä siitä mikä tekee minulle hyvää.

Vita & Mini DiabetesmessuillaVita & Mini Diabetesmessuilla

Esityksen on suunnitellut ja käsikirjoittanut yhteistyössä Neuvokas perhe (Suomen Sydänliitto, Yksi elämä) ja draamapedagogien DOT ry työryhmä. Näyttelijät ovat Helena Laxen ja Miki Garam.

Vita & Mini –kokonaisuuteen kuuluu esityksen ohella myös tehtäviä perheille, joiden avulla voi pohtia oman perheen ruutuaikaa, yhdessäsyömisen- ja liikkumisen tapoja. Tehtäviä on saatavilla esityksen jälkeen Diabetes 2016 -messujen Toiminnallinen voimavarapajassa.